KAM PYETJE

 • Q. CKA DO ME THENE KTHIM VULLNETAR?

  Kthimi vullnetar është një ndihmë falas për njerëzit që po mendojnë të kthehen në vendin e tyre. Nëse vendosni që kjo është zgjidhja e duhur për ju, ne do të bëjmë çmos të kujdesemi për nevojat tuaja, duke përfshirë prenotimin e fluturimeve tuaja dhe t’ju ofrojmë të gjitha dokumentet që ju nevojiten.

  Ne jemi këtu për t’u siguruar që jeni plotësisht të informuar për të gjitha opsionet dhe do t’ju shpjegojmë se si mund t’ju ndihmojmë. Pasi të keni të gjitha informacionet që ju nevojiten, mund të mendoni për hapin tuaj të ardhshëm. Ju gjithashtu mund të ndryshoni mendimin tuaj në çdo fazë të procesit.

 • Q. WHO CAN APPLY?

  • – Personat jashtë Zonës Ekonomike Evropiane (EEA) në një pozicion të kundërligjshëm, të cilëve u kërkohet ligjërisht të largohen nga vendi, ose që nuk kanë më ose nuk kualifikohen më për hyrje, qëndrim ose qëndrim legal në vendin e destinacionit;
  • – Personat jashtë EEA, kërkesa e të cilëve për mbrojtje ndërkombëtare u refuzua ose që tërhoqën kërkesën e tyre për mbrojtje ndërkombëtare;
  • – Personat jashtë EEA të mbrojtjes ndërkombëtare që kanë vendosur të kthehen në shtëpi;
  • – Personat jashtë EEA të cilët janë në një situatë të ndjeshme.

  Ndonjëherë ne mund të ndihmojmë njerëzit në nevojë që nuk futen në kategoritë e mësipërme. Nëse nuk jeni të sigurt nëse mund të aplikoni, ju lutemi na telefononi në +385 1 6463 887 ose na dërgoni një e-mail në iomcroatiaavrr@iom.int

 • Q. KU MUND TE UDHETOJME?

  Ne kemi zyra në më shumë se 150 vende që mund t’ju ndihmojnë dhe ndihmojnë para, gjatë dhe pas udhëtimit tuaj. Ne mund t’ju ndihmojmë të gjeni informacionet e fundit rreth vendit në të cilin dëshironi të ktheheni. Ju lutemi na telefononi në +385 1 6463 887 ose na dërgoni një e-mail në iomcroatiaavrr@iom.int

 • Q. SI UDHETOJME?

  Udhëtimi është përgjithësisht me aeroplan, por kthimi i autobusëve në disa destinacione organizohet kur është e përshtatshme.

 • Q. SA ZGJATE UDHETIMI?

  Ne e dimë që çdo situatë është unike dhe se vendimi për të lënë Kroacinë është i vështirë. Ne jemi këtu për tu siguruar që jeni plotësisht të informuar për të gjitha opsionet dhe do t’ju sqarojmë se si mund t’ju ndihmojmë dhe do të keni kohë të mendoni për vendimin tuaj dhe nëse është zgjedhja e duhur për ju. Pasi të kemi përfunduar kërkesën tuaj dhe të kemi vlerësuar nevojat tuaja, ne mund t’ju njoftojmë se sa kohë mund të zgjasë procesi në rastin tuaj.

 • Q. KUR DUHET/HYM NE KONTAKT?

  Ne kemi punuar në Kroaci që nga viti 2013. Që atëherë, ne u kemi dhënë ndihmë dhe këshilla mijëra njerëzve si ju. Ne jemi këtu për të ndihmuar! Ju mund të na kontaktoni në çdo fazë të vendimit tuaj. Kur të jeni gati, na telefononi në +385 1 6463 887 ose na dërgoni me email në iomcroatiaavrr@iom.int

 • Q. A MUND TA NDERROJ MENDIMIN?

  Ne e dimë se vendimi për të lënë Kroacinë është i vështirë. Ekipi ynë është këtu për t’ju ndihmuar të gjeni të gjitha informacionet që ju nevojiten para se të merrni një vendim. Të gjitha informacionet janë rreptësisht konfidenciale dhe ju mund të ndryshoni mendimin tuaj në çdo kohë.

 • Q. SA BAGAZHET DUHET TI MARRIM?

  Gjdo kompani ajrore ka një politikë të ndryshme për sasinë e bagazhit që mund të ketë një pasagjer. Pasi të konfirmojmë marrëveshjet e fundit të udhëtimit, do t’ju bëjmë të ditur saktësisht se sa bagazhe mund të bartni me vete.

 • Q. A MUND TE KTHEHEM NESE E NDRROJME MENDJEN?

  Të gjithë kanë një arsye unike për të lënë Kroacinë. Ne mund t’ju ndihmojmë të mësoni më shumë rreth kthimit në Kroaci para se të merrni vendimin tuaj. Për më shumë informacion, ju lutemi na telefononi në +385 1 6463 887 ose na dërgoni një e-mail në iomcroatiaavrr@iom.int

 • Q. PER CFARE VLEN REINTEGRIMI?

  A keni menduar ndonjëherë të krijoni biznesin tuaj? Doni të studioni? Ne kemi një rrjet me më shumë se 400 zyra në 150 vende që mund t’ju ndihmojnë të filloni ose të merrni përsëri arsimin tuaj. Nëse vendosni se kjo është zgjidhja e duhur për ju, ne do ta planifikojmë së bashku.