Ju po mendoni të ktheheni në shtëpi, por nuk jeni të sigurt në zgjedhjen tuaj për arsye të tilla si:

 • Ju keni probleme shëndetësore;
 • Ju jeni nën 18 vjeç dhe në Kroaci pa prindër;
 • Jeni i detyruar të punoni, pasaporta juaj është e humbur dhe keni paguar shumë para për të arritur në Kroaci;
 • Kini frikë se çfarë do të ndodhë pasi të ktheheni ose të qëndroni në vend;
 • Ju jeni një prind i vetëm me fëmijë të vegjël;
 • Ju jeni i paaftë të punoni, shëndeti juaj është përkeqësuar me kalimin e viteve.

Ju mund të bisedoni me një këshilltar të IOM-it pa ndonjë detyrim. Gjithçka për të cilën flisni do të mbetet konfidenciale. Këshilltari mund t’ju njoftojë për ndihmën në dispozicion të IOM para, gjatë dhe pas nisjes.

Ju mund të diskutoni çdo shqetësim që mund të keni në lidhje me kthimin. Për t’iu përgjigjur pyetjeve tuaja më specifike, ne mund të kontaktojmë zyrën e IOM në vendin tuaj. Ne do t’ju referohemi në organizata të tjera që ofrojnë shërbime sociale ose këshilla për opsione të ndryshme sipas nevojës.

IOM mund t’ju ndihmojë:

 • Këshilla dhe informacione në kohën e këshillimit (lidhje gjatë këshillimit);
 • Vizitë në adresën e dhënë, nëse preferoni;
 • Kontaktoni familjen tuaj në vendin tuaj për vlerësim të mëtejshëm;
 • Vlerësimi i situatës në vendin tuaj;
 • Nëse nuk keni një dokument të vlefshëm udhëtimi;
 • Organizimi dhe pagesa për udhëtime;
 • Ndihmë në Aeroportin e Zagrebit;
 • Gjatë tranzitit, në aeroportin e vendit tuaj dhe transportin e ardhshëm për në destinacionin tuaj;
 • Kërkoni që dikush t’ju shoqërojë gjatë udhëtimit nëse është e nevojshme;
 • Mbështetje në rast të problemeve shëndetësore;
 • Këshillimi për ri-integrimin do t’ju ndihmojë të vendosni se çfarë të bëni me ndihmën e riintegrimit nëse keni të drejtë për të.

Ju lutemi na telefononi në +385 1 6463 887 ose me email në iomcroatiaavrr@iom.int për të bërë një takim